‘Door deze combinatie kunnen we onze eigen kweekvijver maken, maar ook anderen bedienen’

‘Door deze combinatie kunnen we onze eigen kweekvijver maken, maar ook anderen bedienen’

Geschreven door:
, 11 juli 2021

Sinds 10 mei bevindt BMS Security zich in Badhoevedorp. In Amsterdam, waar het beveiligingsbedrijf voorheen zat, werd al wel wat gedaan aan opleiding, maar niet zo zeer als een eigen opleidingsinstituut. “Omdat we voor opleidingen meer ruimte nodig hadden, zijn we verhuisd naar dit pand in Badhoevedorp”, stelt eigenaar-directer Bülent Doğan.

Bülent is een visionair. In Amsterdam was hij al bezig met opleiden, maar dat was nog niet genoeg. In de beveiligingsbranche wordt er naar je gekeken wanneer je naast je beveiligingsbedrijf duidelijk de moeite neemt om te investeren in je eigen personeel voor wat betreft opleidingen en trainingen.

Opleidingen en trainingen
Vanuit Badhoevedorp gaat BMS Academy diverse opleidingen en trainingen faciliteren: mbo 2 Beveiliger, maar ook specialismen als luchthavenbeveiliger, hotelbeveiliging en havenbeveiliging. Daarnaast moet je ook denken aan BHV en VCA (zie kader). Hoewel de meeste opleidingen online te volgen zijn, heeft Bülent al een voorzichtige start gemaakt met kleine klassen. “Normaal gesproken bieden de klassen ruimte aan twaalf cursisten en een docent. Vanwege de coronamaatregelen laten we nu zes cursisten toe, zodat ze goed uit elkaar kunnen zitten”, legt Bülent uit.

Kennis delen
Bülent verwacht dat BMS Academy binnen twee maanden over een onderwijsbevoegdheid kan beschikken.
“Dan gaan we knallen!”

Naast dat de eigen medewerkers van BMS Security via BMS Academy kunnen worden opgeleid, wil BMS Academy ook opleidingen en trainingen verzorgen voor andere beveiligingsbedrijven.
“Door deze combinatie kunnen we onze eigen kweekvijver maken, maar ook anderen bedienen. De kennis willen we niet voor onszelf houden, maar juist delen,” stelt Bülent. “Dat we nu hier zitten, met deze ruimte, daar zijn we trots op. Dat moet nu een invulling gaan krijgen.”

Snel schakelen
Het idee van BMS Academy is een sterke zet, maar ook in de beveiliging heeft BMS Security (het bedrijf is gegroeid naar 70 beveiligers) genoeg werk. Bij de start van corona in Nederland liep dat even wat minder. Opeens kwamen er geen opdrachten meer van evenementen of de horeca. Daarnaast waren een hoop objecten gesloten.
“Omdat we onze mensen breed opleiden, dus niet alleen gericht op evenementen, horeca of welk specialisme dan ook, konden we snel schakelen”, zegt Bülent.
“Tot op heden voeren wij veel opdrachten uit, waarbij de corona maatregelen gehandhaafd moeten worden. Veel winkeliers wilden een beveiliger voor de deur hebben om toe te zien op de monkapjesplicht, anderhalve meter afstand en dat iedereen een winkelwagentje mee naar binnen nam. Ook werken we bij veel test- en vaccinatie straten.”

Songfestival en EK
BMS Security is ook betrokken bij Fieldlab evenementen. Zes weken lang verzorgde het bedrijf uit Badhoevedorp met 35 mensen de beveiliging bij de Eurovisie Songfestival. “We zijn op dit moment bezig met het EK voetbal. We beveiligen het perscentrum en zijn ook actief bij wedstrijden,” aldus Bülent.

Formule 1
Na het voetbal komt de Formule 1 op Zandvoort al weer in beeld. “Formule 1 is niet alleen de dag van de race, zoals iedereen denkt, maar daar zit maanden werk aan vast”, weet Bülent. Het werk begint eind juli en duurt voort tot in oktober.
“De show (3 tot en met 5 september) wordt door iedereen gezien, maar voor ons is het opbouw, afbouw en beveiligen van alle filmploegen en wat daar qua marketing komt.”

Topsport
Ondernemen is voor Bülent dan ook zeker topsport. Niet alleen moet je in conditie blijven, maar je stelt ook doelen vast die je moet behalen.
“Je staat eigenlijk constant in de ring te boksen om uiteindelijk je doel te bereiken. Je bent er 24/7 mee bezig. Op vakantie, tijdens verjaardagen, tijdens kerst, tijdens oud en nieuw. Vergeet ook niet dat we in de beveiliging zitten en dat is geen werk van 9 tot 5. Beveiliging is 24/7, dus ook ‘s avonds, ‘s nachts en in de weekenden.

Er is veel bedrijvigheid in de regio en dat betekent dat er altijd wel iets kan gebeuren. Als er om drie uur ‘s nachts een calamiteit is, stapt ulent uit bed om de zaken te regelen. Als niemand beschikbaar is, gaat Bülent er zelf naar toe.
“Het ligt ook aan de calamiteit”, merkt Bülent op. “Als het ernstig is, moeten we er wel naartoe. Als een medewerker op een bouwplaats staat en er is een steiger op hem gevallen, dan moeten we er natuurlijk wel heen.

Laatst werd tijdens een evenement een medewerker van ons onwel. Via de eerste hulp is hij naar de ziekenhuis gebracht. Dan regelen we iemand andersom het werk op die plek uit te voeren en gaan we naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met hem gaat.”

Gepubliceerd in INTO Business Haarlemmermeer, 22 juni 2021

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • ‘Door deze combinatie kunnen we onze eigen kweekvijver maken, maar ook anderen bedienen’ BMS Academy Badhoevedorp
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.